Elektronisk servostyring – hvad er det?

Mit primære ekspertiseområde er elektronisk servostyring (EPS), som i korte træk er den mekanisme, der får dine hjul til at bevæge sig, når du drejer på rattet i din bil. De første biler var så simpelt konstruerede, at evnen til at dreje var afgjort af chaufførens råstyrke.

Sådan er det heldigvis ikke længere! Den elektroniske udgave er nemlig i stedet baseret på et stykke software. Det betyder basalt set laver dit rat om til et joystick, der sender elektroniske signaler til den del af motoren, der får dine forhjul til at bevæge sig.

Fordelen ved elektronisk servostyring

Den mest moderne teknologi

Til sammenligning med den klassiske servostyring, der var baseret på ren hydraulikteknologi, kan den elektroniske servostyring (EPS) bespare din bil op til 90 procent af den energi, der blev spildt på den gamle metode. Således vil det rette elektroniske system ikke blot gøre din bil lettere at manøvrere. Den kan ligefrem få din bil til at køre længere på literen!

Eftersom elektronisk servostyring er baseret på et computersystem, er mulighederne for finjustering af netop din bil bedre end nogensinde før. Denne samme slags software, der styrer automatiske parkeringssystemer og deslige. Således kan vi sammen sikre, at du får den bedst mulige køreoplevelse.

Der findes et hav af fejlkoder på servostyring.

Jeg er altid interesseret i at høre om netop dine udfordringer med din bil, hvad enten det drejer sig om servostyring eller en hvilken som helst anden komplikationer. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig!

Du kan finde mig på Norgesvej 15C i Svendborg 

– eller fange mig på: 22 96 39 76